Meedenken en vooruitkijken

We zijn de brug tussen jouw organisatie en de medewerker.

Onze samenwerkingspartner One People Services heeft de volgende certificeringen, garanties en zekerheden

One People Services is aangesloten bij ABU One People Services is NEN 4400-1 gecertificeerd One People Services is VCU gecertificeerd One People Services beschikt over het SNA keurmerk

Jobase biedt een breed dienstenpakket tegen uitstekende voorwaarden. Of je nu op zoek bent naar tijdelijk personeel, of personeel voor de langere termijn, bij ons ben je aan het juiste adres.

Waarom samenwerken met Jobase?

  Uitstekende backoffice die alles tot in de puntjes regelt
  Goede bereikbaarheid (ook buiten kantoortijden)
  Snel antwoord op vragen

  Snel schakelen
  Eerlijke tarieven
  Meedenken om samen te kunnen groeien

Uitzenden, detacheren en werving en selectie

Met welke dienst we jou kunnen helpen is afhankelijk de wensen die je hebt. Soms is het lastig om te bepalen welke dienstverlening het beste bij jouw vraagstuk past. Daarom leggen we hier de verschillen tussen uitzenden, detacheren en werving en selectie uit.

Uitzenden

Bij uitzenden spreken we over een medewerker die werkt op basis van een (tijdelijke) uitzendovereenkomst. De uitzendmedewerker is in dienst bij het uitzendbureau (of backoffice partner). De personeels- en salariszaken worden ook geregeld door het uitzendbureau. Daar heb je dus geen omkijken naar. Er is een hoge mate van flexibiliteit. Dit maakt uitzendwerk bijzonder geschikt voor tijdelijke opdrachten. Uitzendmedewerkers worden meestal ingehuurd voor algemene werkzaamheden. Heb je geen extra medewerkers meer nodig of is de opdracht afgerond? Dan kun je besluiten om de inhuur van medewerkers te stoppen.   

Detacheren

Detacheren lijkt op uitzenden maar onderscheidt zich door een aantal belangrijke zaken. Bij detacheren wordt een medewerker in tegenstelling tot bij het uitzenden voor een langere periode ingehuurd. Dit is vaak voor een specialistische functie of opdracht. Omdat de medewerker voor een langere periode wordt ingehuurd, is er sprake van een arbeidsovereenkomst met urengarantie. Dit betekent dat de medewerker, ook bij het wegvallen van werk, doorbetaald wordt. We maken hier vooraf afspraken over met jou. Ook bij detachering is de medewerker in dienst bij het uitzendbureau (of backoffice partner) en worden de personeels- en salariszaken door het uitzendbureau geregeld.

Werving en selectie

Heb je een openstaande vacature die moeilijk te vervullen is? Dan biedt werving en selectie een uitkomst. Bij werving en selectie neemt het uitzendbureau het wervingstraject op zich. Dit betekent dat een recruiter op zoek gaat naar een geschikte kandidaat voor de openstaande vacature. Het enige dat je vooraf zelf doet is de functie-eisen doorgeven. Bij het vinden van een geschikte kandidaat stellen we deze bij je voor en plannen we het sollicitatiegesprek in. Uiteindelijk besluit je zelf of je de voorgestelde kandidaat wilt aannemen. De medewerker komt vervolgens bij jou in dienst.

De verschillen in het kort

Uitzenden

Detacheren

Werving en selectie

Duur van inhuur kort lang n.v.t.
Soort werkzaamheden algemeen specialistisch n.v.t.
Samenwerking direct opzegbaar ja (o.v. van afspraken) nee n.v.t.
Soort arbeidsovereenkomst uitzendovereenkomst zonder urengarantie arbeidsovereenkomst met urengarantie n.v.t.
Medewerker in dienst bij uitzendbureau uitzendbureau inlener
Administratie wordt gevoerd door uitzendbureau uitzendbureau inlener
Kosten tarief x gewerkte uren tarief x contracturen afgesproken werving fee
offerte aanvragen offerte aanvragen offerte aanvragen